‘Wist u dat een hoge consumptie van cafeïne kan bijdragen aan een calcium- en magnesiumtekort?’
Tijdens de overgang (sommige vrouwen krijgen hier op hun dertigste al mee te maken, maar de gemiddelde beginleeftijd ligt op 50) is het risico op
osteoporose bijvoorbeeld aanzienlijk hoger. Wat te doen? Voldoende calcium plus vitamine D binnenkrijgen is cruciaal. Daarvoor hoeft u niet ineens glazen koemelk te gaan drinken – er zijn tal van alternatieven. Ook interessant:
koffie is populair in het
westerse dieet, maar bij een hoge dagelijkse consumptie hiervan kan het bijdragen aan de ontwikkeling van osteoporose. Hiernaast kan het zelfs het helingsproces van het bottenstelsel beïnvloeden en bijdragen aan
botbreuken. Mensen die weinig calcium binnenkrijgen, kunnen met het drinken van veel cafeïne zelfs alle
calcium en
magnesium uit het lichaam verdrijven. Niet bepaald wenselijk. Sla daarom uw kopje koffie – alsook zwarte thee, fris- en energiedrankjes met cafeïne – over
[7]. Het advies: voeding met een hoge glycemische index, grote hoeveelheden zout, verzadigde transvetzuren en cafeïne kunnen tijdens de overgang beter vermeden worden. Verdiep u in gezonde recepten (met onder meer Vichy’s kookboek door Vivian Reijs) en er gaat een wereld voor u open.
Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.